FOR ALLE MED PASSION FOR HAVET

Plastikforureningen i verdenshavene stiger

Verdenshavene og deres beboere er udfordret af den stigende plastikforurening, og alt data viser, at det er nu vi må handle aktivt på udfordringen. Livet i havet har en essentiel værdi for alle mennesker. Den værdi skal vi i fællesskab forsøge at bevare og bringe videre til næste generation.

Race for Oceans ønsker at øge fokus på dette budskab gennem forskellige aktiviteter så som Race for Oceans Stafetten og forskellige slags strand- og havrerensninger året rundt. Læs mere om vores aktiviteter og teknologiprojekt under øvrige menuer.

Alle Race for Oceans’ aktiviteter er gratis og for alle med passion for havet.

Baggrund

Signe Simonsen er initiativtager til Race for Oceans. Hun er kendt for sit store drive, og er bl.a. den første danske kvinde til at løbe et adventure maraton på alle syv verdensdele.

Mange af de steder hun har besøgt i verden, har hun oplevet konsekvenserne af den stigende plastikforurening både på strande og i forbindelse med dykning.

Hendes internationale erfaringer fra elitesport kombineret med en hybrid ledelsesprofil og passionen for havet og dets beboere, har bidraget til udviklingen af Race for Oceans.

Et unikt koncept

Race for Oceans Foundation er en almennyttig forening med base i Løkken.

Vores formål er at sætte fokus på Verdensmål 14: Livet i havet, herunder den stigende plastikforurening. På unik vis skaber vi synergi mellem sport, strandrensning og viden i vores aktiviteter. Vi ønsker, at kunne inkludere alle i vores aktiviteter.

Rejsen startede tilbage i 2019, hvor vi afholdte den første Race for Oceans Stafet – en 10 dages sportsevent fra Sylt til Skagen med en rute på 456km. Denne begivenhed har vi gentaget siden da, og i 2020 modtog vi Verdensmålsprisen i kategorien “Ildsjæl”.

Race for Oceans er bygget på frivillighed og en stærk
samarbejdsstruktur med organisationer og virksomheder, som ønsker at sætte fokus på Verdensmål 14: Livet i havet og den stigende plastikforurening.

ORganisation

Team Race for Oceans består af en gruppe på 30 frivillige personer fra hele landet, som besidder vidt forskellige kompetencer.

Alt efter lokation samles et team fra området til en given aktivitet.